Vliegvelden Portugal kaart

Vliegvelden Portugal kaart? Wanneer u reist met het vliegtuig, kunt u al binnen 3 uur op Portugese bodem staan. Op de vliegvelden Portugal kaart ziet u de drie internationale luchthavens van het vasteland; Lissabon, Faro en Porto en de vijf luchthavens op de Portugese eilanden in de Atlantische Oceaan. Reizigers voor een zonvakantie in Portugal kiezen veelal voor het zuidelijk gelegen vliegveld Faro. Met de kaart voor Portugese vliegvelden krijgt u inzicht in onder andere de afstand van Faro airport naar vakantiebestemmingen in de Algarve. Zonliefhebbers krijgen ook goed een idee van de ligging van vliegveld Funchal op Madeira en de Azoren luchthavens.

Lissabon vliegveld

Lissabon Airport wordt ook wel Portela of Humberto Delgado Airport genoemd en aangeduid met de code LIS. Per jaar maken ruim 23 miljoen passagiers gebruik van de luchthaven. Het is de drukste luchthaven van Portugal. 47 luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Lissabon naar 121 bestemmingen. Amsterdam en Eindhoven bieden directe vluchten aan naar de Portugese hoofdstad. Als één van de weinige Europese vliegvelden ligt het in het stedelijk gebied. Er zijn nu twee terminals en een derde wordt aangelegd. Er was een plan om een vliegveld buiten Lissabon te maken, maar dat is even van de baan vanwege de financiële problemen waar Portugal mee te kampen heeft.

Reizen van vliegveld naar Lissabon centrum

Er is een snelle metroverbinding vanaf vliegveld Lissabon naar het centrum. Voor ongeveer €1,50 enkele reis bent u in 15 minuten bij het treinstation van Lissabon, waarvandaan treinen vertrekken naar de Algarve in het zuiden en Porto, Coimbra en Braga in het noorden. Voor hartje Lissabon moet u overstappen op een andere metro. U bent dan binnen een half uur in de stad. Er rijden ook shuttlebussen en stadsbussen van Lissabon airport naar het centrum. Taxi’s zijn volop aanwezig en brengen u voor ongeveer €10,00 naar Lissabon centrum. Er zijn meerdere autoverhuurbedrijven te vinden op het vliegveld van de Portugese hoofdstad.

Vliegvelden populaire vakantiebestemmingen

Vanaf het vliegveld van de Portugese hoofdstad Lissabon kunt u makkelijk verder reizen naar vakantiebestemmingen als Coimbra en Braga. Er zijn echter ook directe vluchten beschikbaar naar de luchthaven Porto (OPO). Studentenstad Coimbra ligt op 100 km en is met het openbaar vervoer binnen een uur te bereiken. De mooie groene heuvels van Braga zijn een geweldig uitstapje vanaf Porto en makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Via vliegveld Faro in Zuid- Portugal bereikt u de vele vakantiebestemmingen in de kusstreek Algarve. Luchthaven Funchal is het enige vliegveld op bloemeneiland Madeira. Het grootste eiland van de Portugese Azoren, São Miguel, heeft een internationale luchthaven in Ponta Delgada. Terceira’s vliegveld heet Lajes. Er zijn ook vluchten naar Horta, op Faial.

Reistips vliegvakantie Portugal

Portugal heeft veel te bieden. Deze reistips vliegvakanties Portugal brengen u mogelijk op ideeën:
– Ga op golfvakantie aan de Costa de Estoril
– Bezoek de geboorteplaats van voetballer Ronaldo in Madeira
– Drink een echte port in Porto
– Spot vogels in het Portugese Alentejo
– Geniet van een strandvakantie in de Algarve