Lissabon kaart

Heerlijk op uw gemak de Portugese hoofdstad verkennen, dat doet u met een Lissabon kaart. Doordat er gebruik is gemaakt van handige symbolen ziet u meteen waar de monumenten, kerken en toeristische hoogtepunten te vinden zijn. Uiteraard zijn ook de parkeerzones en stations voor trein en metro aangegeven met symbolen. Er is zelfs een mogelijkheid alle metrolijnen en hun haltes te bekijken op deze kaart van de Portugese hoofdstad. Op de Lissabon plattegrond zijn de verschillende wijken te zien, de voetgangersgebieden, autosnelwegen en secundaire wegen. Een zeer volledige kaart die uitermate geschikt is voor een bezoek aan Lissabon stad. Mocht u een dagje uit willen in de omgeving, kijk dan eens naar de landkaart Portugal.

Ligging Lissabon

Lissabon is een Europese hoofdstad vrij gelegen aan de rechteroever van de Taag. Deze rivier mondt iets verderop uit in de Atlantische Oceaan. De verschillende hoogtes in deze stad in Portugal, maken dat u Lissabon het beste te voet of met het nostalgische trammetje kunt verkennen. De Portugese hoofdstad heeft een oppervlakte van 84,6 km², exclusief de buitenwijken. Het inwoneraantal ligt rond de 553.000, maar wanneer wordt gekeken naar het administratieve gebied van de stad telt het bijna 3 miljoen inwoners. Een van de belangrijkste havens van het land ligt in Lissabon. Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor de stad.

Ontstaan Lissabon

De ligging aan zee heeft ervoor gezorgd dat Lissabon al eeuwenlang een belangrijke handelsplaats is. De legendarische Griekse held Odysseus zou op zijn terugreis Lissabon hebben gesticht. In 1200 voor Christus dreven de Feniciërs hier handel, toen de Romeinen en vervolgens de Arabieren. Lissabon werd de hoofdstad van Portugal in 1255. De eerste koning van Portugal, Alfons I, liet het Castelo de São Jorge ombouwen tot een waar paleis en ook de kathedraal Sé werd onder zijn heerschap gebouwd. In de 16e en 17e eeuw beleefde de havenstad gouden tijden door de expedities naar de koloniën. In 1755, met de verwoestende aardbeving keerde het tij. De wederopbouw van de stad stond vooral in het teken van modernisering. In 1998 werd de wereldtentoonstelling Expo ’98 in Lissabon gehouden.

Reistips Lissabon

• Bezoek het werelderfgoed in Belém
• Neem de Elevador de Santa Justa naar de Barrio Alto
• Bekijk de hooggelegen kathedraal van Lissabon
• Proef de pastéis de Belém
• Neem een drankje op het Praça de Comércio

Reizen naar Lissabon

Zoals u op de vliegvelden kaart Portugal kunt zien, ligt de luchthaven van Lissabon op zo’n 16 km van het centrum. Vliegt u vanaf Amsterdam met een directe vlucht naar Lissabon dan bent u binnen 3,5 uur op het vliegveld van de Portugese hoofdstad. Houdt u er rekening mee dat er een tijdsverschil is van een uur. Van het vliegveld kunt u met openbaar vervoer, taxi of huurauto in het centrum van Lissabon komen. Mocht u met de auto van Nederland naar Lissabon willen reizen, vergeet u dan niet de landkaart Portugal. De autoreis duurt ongeveer 21 uur en is ruim 2200 kilometer. Met de trein zult u een aantal keer moeten overstappen.